Модернизираха неонатологиите и АГ-тата в страната

Високотехнологична медицинска апаратура по проекта е получила и МБАЛ - Пазарджик

Здравеопазване

от Екип Марица 1194 прегледа 0

Модернизираха неонатологиите и АГ-тата в страната

Отделенията по неонатология и по акушерство и гинекология в 33 болници у нас вече разполагат с нова високотехнологична апаратура. Това стана възможно след изпълнението на проект на Министерство на здравеопазването на стойност над 12 милиона и 700 хиляди лева, съобщиха от ведомството.

По проекта е закупена високотехнологична апаратура за неонатологичните отделения и отделенията по акушерство и гинекология в 33 лечебни заведения във всички 28 области в страната.

Доставени са над 400 високотехнологични медицински апарата за неонатологичните отделения, като сред тях са 22 кувьоза за интензивни грижи за новородени и недоносени деца с екстремно ниско тегло, 45 кувьоза за специални грижи за новородени, 33 транспортни инкубатора с интегриран респиратор и монитор за интензивна терапия за новородени деца, 37 монитора за основни жизнени функции с пулсоксиметър, 4 броя ултразвукови апарати 3D и други.

В област Пазарджик високотехнологична медицинска апаратура по проекта е получила Многопрофилната болница за активно лечение в областния град.

Като част от дейностите по проекта са подобрени знанията и уменията на 131 лекари – специалисти по акушерство и гинекология от лечебни заведения за болнична помощ също във всички 28 области на страната, посочват още от Министерството на здравеопазването./Пазарджишка Марица

Коментари