МВР-Пазарджик даде рамо на Гешев за главен прокурор

Пазарджик

от Екип Марица 1337 прегледа 0

МВР-Пазарджик даде рамо на Гешев за главен прокурор

Ръководството на Областната дирекция на МВР даде подкрепата си за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на страната ни. На интернет сайта на Висшия съдебен съвет са публикувани становища от органите на съдебната власт, професионални организации и други институции в подкрепа на номинацията на Гешев, който в момента е заместник на главния прокурор. Едно от тях е на полицейското ведомство в Пазарджик.

Ето и съдържанието на документа, подписан от доскорошния директор на ведомството Йордан Рогачев:

„Ръководството на Областната дирекция на МВР в гр. Пазарджик заявява категоричната си подкрепа към направената кандидатура на г-н Иван Гешев за избор на Главен прокурор на страната ни. Тази позиция е в резултат на напълно обективно и безпристрастно мнение, основано на преки наблюдения от дейността на г-н Гешев в качеството му на ръководител на Специализираната прокуратура, а към настоящия момент на заместник-главен прокурор!

Той е доказал се във времето прокурор от кариерата, с впечатляващи резултати в противодействието на организираната престъпност и разследването наа престъпления с голям обществен отзвук.

Уверени сме, че в качеството си на Главен прокурор той ще продължи да надгражда наложените добри практики в работата на държавното обвинение, ще поддържа създадената атмосфера на изключително добро и ползотворно взаимодействие между прокуратурата и органите на полицията“, се казва още в становището.

Редом с него са публикувани още близо 30 документа с подобно съдържание от районни и окръжни прокуратура в страната, като списъкът завършва с отворено писмо от Гражданско сдружение Инициатива „Правосъдие за всеки“ и позиция от Васил Крумов Петров – доктор по административно право и съдия в Софийския районен съд. Сред тях няма становища от други прокуратури или съдилища в Пазарджишко.

Коментари


https://m.dnevnik.bg/3946408

Да ама е поръчков прокурор въпреки всичките "успехи".Ще се запеят песни НО има време.РУСНАЦИТЕ ИМАХА ЕДНА СТАВАЙ СТРАНА....ПРИ НАС ЩЕ БЪДЕ ПРАСЧАЙ .