На 3 март множеството на пл. "Константин Величков" пя химна

Талантите от "Чудесия" за пореден път получиха овациите на пазарджиклии

Пазарджик

от Екип Марица 311 прегледа 0

Стотици граждани на Пазарджик се стекоха на централния градски площад "Константин Величков", за да участват в тържеството послучай националния празник на Отечеството. Множеството откликна на призива в поканата на Общината - всички заедно да изпеем националния химн - и така "Мила родино" отекна по площада и околните улици.

,Преди това бе спазена традицията празничният ден да започне с молебен за здраве и благополучие в църквата „Света Богородица”, а след това бяха поднесени венци и цветя на всички паметници и паметни плочи, свързани с Освобождението.

На площада кметът Тодор Попов първо вдигна националния трибагреник, а след това се обърна с приветствие към гражданите и гостите на Пазарджик.

От онзи 3 март на 1878 година са отминали десетилетия! Но празникът не е само минало! Той е и настояще! Настоящето, което ни изправя пред нови изпитания, търси в нас отговори на съдбовни въпроси. Ако днес искаме да сме горди наследници на онези българи, с чиято саможертва възкръсна България, трябва да положим усилия да съхраним нацията си! Всеки от нас, всеки ден – с мислите си, с делата си, със сърцето си, заяви Тодор Попов. Кметът завърши словото си с думите: "Нека пребъде Отечеството ни! Да живее България!"

Празничният концерт на площад „Константин Величков” започна с изпълнения на духовата формация при Симфонично-оперетно Дружество „М-ро Г. Атанасов”. С бурни овации присъстващите изпратиха изпълненията на представителните детски фолклорни състави „Чудесия” и „Чавдар” към Младежки дом, „Детство” към ОДК и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица“.

Коментари