Наказват д-р Томов за забраната да се хранят бездомни животни

Пазарджик

от Екип Марица 3285 прегледа 0

Наказват д-р Томов за забраната да се хранят бездомни животни

Главният експерт по ветеринарни въпроси към Община Пазарджик е наказан за текста в Наредбата за отглеждане на животни, с който се въвежда забрана да се хранят бездомни четириноги. Това съобщи днес кметът Тодор Попов и определи идеята като "тъпо предложение".

"И аз се възмутих от забраната хората да хранят безпризорните животни - допълни Попов. Може ли в нормативен акт да забраняваме на хората да се грижат за бездомните животни - по-голяма тъпотия не бях чувал. Извинявам се на всички, наистина! Това ще отпадне като текст и изобщо няма да бъде обсъждано. Винаги има хора, които да се престарават. Това обаче е важна тема и не трябва да се отнасяме към нея лежерно. Так че нека хората да бъдат спокойни."

Попов обясни, че няма как да види всичко навреме, затова има общински експерти, на които това им е работа. Но се зарече грешката да бъде поправена.

Общественото обсъждане на Наредбата предстои на 15 май, но само с останалите промени.

Припомняме, че в един от текстовете на документа бе предвидено хората, които хранят бездомни животни, да бъдат задължени да ги регистрират и да им плащат такса. Могат да се освободят от нея само ако ги кастрират. За неспазване на забраната бяха предвидени и солидни санкции.

Междувременно от местната организация PAW-Pazardjik реагираха с призив да бъде изпращано до общината писмо срещу вменяването на такова задължение на гражданите, като посочват, че това противоречи на български и европейски нормативни документи.

Коментари


Не е добър човек този Томов .петни професията си.

Това не е грешка, а жестокост,породена от простотия! Никой няма право да прави от състрадателния,добър човек - бездушен злодей! Никой няма право да сменя добродетели с пороци! Никой няма право да съди детето ми,че обича и се грижи за природата и животните,които невежите и зли хора изтикаха и притиснаха в ъгъла,защото аз съм го възпитавала да бъде - ДОБЪР И МИЛОСТИВ ЧОВЕК! Такава абсурдна наредба няма да спазва читав гражданин с ценности и добродетели! Който издава подобни наредби ,не му е мястото на отговорни постове,не дай Боже като възпитатели!

Браво на кмета за бързата и твърда реакция! Да храниш гладните е въпрос на съвест и никой не може да забрани на един човек да има добра съвест.

Ей тъпи олигофрени няма закон с който да се забранява храненето на бездомните животни няма такъв закона казва така нахранете куче което няма от къде да яде хранене ги