Некролози на Тодор Живков разлепиха из Смолян

България

от Петя Гайдарова 2960 прегледа 0

Некролози на Тато лъснаха на ел. Стълбове и табла за обяви из Смолян. На некролога са написани годините на раждането и смъртта на бившия Първи, както и послание от стих: В една безпристрастна история Живков ще бъде звезда, защото за свойта България кат Ботев докрай изгоря.“.

Некрологът е подписан от инж. Петко Коцев „Човек от народа“ и симпатизанти от Смолян. Разлепени са единични бройки основно около ларгото на родопския град.

Справка в нета показва, че инж. Петко Коцев е чел това свое авторско стихотворение на честване на рождения ден на Тодор Живков в Правец през 2002 г.

Целият му стих гласи: Той беше човек от народа с голяма кристална душа, отдаде му всичко, що има и скромно напусна света. В една безпристрастна история Живков ще бъде звезда, защото за свойта България кат Ботев докрай изгоря“.

Пред бтв тогава инженерът поет заявява, че не  е член на никоя партия, но докато е жив ще почита Тодор Живков.

През 2011 г. „Дума“ публикува друго стихотворение написано за 90 годишнината  от рождението на Тато на същия инж. Петко КОЦЕВ:

За него битуват легенди...

Дошъл преди век на света

на 7 септември във Правец.

След време оглави властта.

През ерата "Живков" народът

превърна в рай свойта страна,

построи стотици заводи,

на запада грабна ума.

Със свойта продукция бяхме

известни далеч по света,

задминахме мощни държави,

а днеска сме бедна рая...

Разграбиха всички богатства,

що хищно око им съзря,

и днеска живеят в палати,

смениха строй, герб, знамена.

В едно не успяха обаче -

Живков се върна дома,

макар и с разклатено здраве,

и по-късно напусна света.

Но въпреки че бе детрониран

той си остана звезда,

защото бе син на народа,

за честните хора - баща.

 

Коментари


Извинете, г-жо/г-це Гайдарова, не успях само да разбера некролозите на Тодор Живков какво са разлепили из Смолян...

Няма по голямо зло за България от прост комунистически боклук да я управлява

Най добрия комунист е мъртвия

Никога на този диктатор народа не му е казвал Тато, а Бай Тошо

Този е престъпник и ако живеем в нормална държава тези които величаят престъпен режим трябва да носят съдебна отговорност.

Бедна Ви е фантазията! Явно Маркс и Енгелс са били простаци според Вас. А войните са били цирк за сеир на народа! А сега гладувайте, хапвайте химията, пийте си лекарствата редовно, философствайте и бъдете роби не труда а на олигарсите! И си мислете че живеете в демокрация :)

Главния прокурор е зает да закриля бандитите Тиквата и Шиши.

Докога ? Не измряха ли тези зомбирани идиоти ? Какъв се пъчеше селяндурът-тарикат от Правец ? Комунист ! Погубиха цвета на нацията . От развита аграрна страна , преживяла войни и лишения , я докараха да внася земеделска продукция през 1988г. чрез съветизирани ТКЗС-та и АПК . Същият хитрец , като докара държавата до фалит , молеше Хрушчов да станем 16 република от СССР . Изнесе българското злато в Москва . Целуваше се с Брежнев за по 3 млрд. рубли . Към втория фалит задлъжня към западните банки - живот на вересия , която докара спиране на финансиране и изолация от целия свят . Целият СССР и СИВ рухнаха , поради фалшивата социкономика . От трудолюбивия селски народ се изродихме в нация техническа от ТАРИКАТИ . Та така и до ден днешен търсим кого да прецакаме и кой да ни е виновен . Затова е редно да загине всичко родено на тази територия по времето на "развития" , "зрелия" и т.н. соц.-комунизъм - недоносче - запъртъче . Кадърните са навън и ако някога се върнат - да възродят Родината . Въпреки , че всички бивши соц осъдиха комунизма , въпреки че НС прие декларация за осъждане на престъпния живковски режим , някакви си "инж." и сборища на Буздлужа възхваляват простащината през 1944-1989 г. Къде е ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ?

Колкото и да мъчат нашите комунисти да слагат Живков наравно с Тито, няма да успеят. Тито е по-велик, защото успяваше дълго да управлява неуправляемата бай дифолт СФРЮ и да има едновременно и жена и любовница, а Живков успя да умори само жена си Мара.

Големи майтапчии..."Със свойта продукция бяхме известни далеч по света, задминахме мощни държави"