Нищо ново: Панагюрски фирми отсрамиха областта за „Българската Коледа“

България

от Димитър Комсийски 881 прегледа 0

Нищо ново: Панагюрски фирми отсрамиха областта за „Българската Коледа“

И тази година най-големите донори в благотворителната кампания „Българската Коледа“ на областно равнище са 3 панагюрски фирми. Както вече бе оповестено

над 2 милиона лева са събраните средства след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“, под патронажа на президента Румен Радев.

Към момента са изпратени над 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Радев в първите дни на декември.

Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо 1 525 000 лв., a над 16 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред големите дарители фигурират и панагюрските фирми – „Оптикс” АД, „Асарел-Медет“ АД и Градус 1 ООД на братя Ангелови.

Първите две компании са дарили съответно 10 000 лева и 8 000 лева, а последната 5 000, става ясно от списъка на дарителите, публикуван в сайта на „Българската Коледа“. С най-голямо дарение в национален план се отличава "Пътинжинерингстрой - Т" ЕАД с 50 000 лева.

Най-голямо дарение от община Пазарджик е направено от варниците „Огняново К” АД. Това дружество се е отчело с 2000 лева.

Инициативата се провежда за 15-и пореден път, а тази година мотото е „В подкрепа на спасения детски живот“. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

Коментари