Нов обрат: Кметовете няма да протестират за прасетата

„Няма смисъл, свинете вече са изклани“, коментира инициаторът Стоян Кузев

Пазарджик

от Екип Марица 1384 прегледа 0

Окончателното решение на местните управници е да приемат договорката с Борисов от срещата на 2 август

Нов изненадващ обрат в позицията на кметовете от Пазарджишко по отношение на мерките срещу Африканската чума по свинете – подготвяните за днес протести няма да се състоят. Това става ясно от декларация, изпратена снощи от общината в града и подкрепена от кмета на Пазарджик Тодор Попов.

„Уважаеми дами и господа,

В качеството ни на кметове на населени места заявяваме своята подкрепа за мерките, оповестени от министър-председателя Бойко Борисов на срещата ни на 02.08.2019 г. август в Пазарджик, а именно доброволно усвояване на отглежданите в „задните дворове“ животни до 12-ти август 2019 година и получаването по 300 лв на двор за дезинфекция на териториите, се казва в текста на документа.

Призоваваме всички да обединим усилията си, за да се справим заедно със ситуацията и спрем разпространението на африканска чума по свинете на територията на страната.

Не подкрепяме каквито и да било форми на протести и действия, създаващи напрежение и в противоречие на постигнатите по-горе договорености“.

Следват подписите на почти всички кметове на села, с изключение на този на Сбор.

Запитан на какво се дължи този обрат в позицията, инициаторът на протеста Стоян Кузев от Юнаците обясни, че нямало смисъл – прасетата вече били изклани.

„Имаме постигната договорка, дадоха отсрочка до 11-ти за доброволно клане, обещаха по 300 лева на двор – какво да търсим повече от държавата и за какво още да протестираме?“ – коментира пък кметът на Хаджиево Андон Андонов.

По думите му и в неговото село всички свине са изклани и прибрани. При очакваните от тази седмица проверки надали щели да се намерят такива за принудително умъртвяване.

Коментари


Страхливи продажници тиквата ли ви плати та се отказахте от основното си задълженше да защитавате интересите на хората които са ви избрали жалки овчи душици велики на приказки а на дела кръгли нули.не ви ли е неудобно да гледате хората в очите жалки предатели

Страхливи потурнаци и безродници. Отново сложиха главите на дръвника.