Общината прекратява договора за „Синя зона“

Предлагат нови правила, обещават да са по-поносими

Пазарджик

от Екип Марица 2335 прегледа 0

Общината прекратява договора за „Синя зона“

Общината ще прекрати договора за „Синя зона“ с настоящия концесионер „Контур 7“. Това ще стане през следващия месец или най-късно през март, съобщи кметът Тодор Попов.

Промяната се налага заради заложените нови правила в наредбите за организация на движението и за принудителното преместване на автомобили в нарушение. През декември те минаха на обществено обсъждане, а в края на този месец предстои да бъдат гласувани в Общинския съвет. Измененията в нормативните документи са значителни и не може да бъдат предоговорени с анекс, затова за дейността ще бъде обявена нова обществена поръчка. Попов увери, че новите правила ще бъдат по-поносими, но заяви, че ще ги коментира в подробности след обявяването на конкурса.

Той призна, че служителите на настоящия концесионер неведнъж са взривявали напрежение с престараването си и на моменти са били доста агресивни.

Неведнъж съм ги събирал и съм разговарял с тях, но то си е манталитет, отбеляза още кметът.

Ако бъде обжалвано прекратяването на контракта, временно дейността отново ще стане общинска, защото няма как голям град да е без „Синя зона“, допълни градоначалникът.

Коментари