Оперират Мария Трифонова в понеделник

Дарители подкрепиха борбената жена с 1 700 лева, те обаче не стигат за цялото лечение

Пазарджик

от Екип Марица 653 прегледа 0

За понеделник е насрочена операцията на учителката Мария Трифонова от Синитово за поставяне на изкуствена става. Жената е в столичната болница „Света Анна“ от 4 февруари. В момента я подготвят за хирургичната интервенция, но лекарите срещат сериозни трудности с тежката бактериална инфекция, която провали лечението след първата благотворителна кампания за Мария миналата година. В момента от нея са се събудили дихателни проблеми, при които е рисковано да се подлага на пълна упойка. Разчита се на силни антибиотици да решат пролема до първия ден на идната седмица.

Борбената Мария сама се свърза с нас, за да сподели надеждите си, че ще й се даде шанс отново да ходи. Тя се нуждае от терапия, чиято цена не може да си позволи да плати сама – по прогнози на лекарите само изкуствената става би струвала между 4 600 за обикновена и 7 000 лева, ако се наложи да е посребрена, за да не предизвика нови инфекции. Освен тях са нужни пари за скъпи медикаменти и рехабилитация. Историята на Трифонова може да си припомните от предишни наши публикации по темата: ТУК, ТУК и ТУК.

В момента в Пазарджик тече втора акция за набиране на нужните средства. Засега върви бавно и трудно, но вече има първите резултати. По сметката на Трифонова са се събрали около 1 700 лева, като само един от дарителите е внесъл 1 000 лева. С още 200 се е включил и приятел на Мария от Сърница, който е дал толкова и в първата кампания.

Предстои и благотворителен концерт, който ще се проведе на 12 февруари от 19,00 часа в зала „Маестро Георги Атанасов“. Поканите, всяка от които по 5 лева, вече са в продажба и доста от тях са изкупени.

На сцената в подкрепа на каузата ще излязат Георги Вълчев – пианист, възпитаници на НУМТИ – Пловдив, ученици от ПГХХТ – Пазарджик, Формация за автентичен фолклор "Гласовете на Орфей" при Общински детски комплекс - Пазарджик ТФ „Хорце“, Димитър Ангелов Димитров, Клуб "Импулс".

Най-добрата новина е, че лекарите от болница „Света Анна“ също са направили жест на Мария, която отдавна познават като пациентка. Приели са да поставят изкуствена става, а плащането й да бъде отложено до момента, в който се събере цената й.

Стискаме палци този път всичко да завърши успешно!

Да подадем ръка!

Дарения ще се събират и в специална урна до входа на зала "Маестро Г. Атанасов" преди и по време на благотворителния концерт.

Пари за лечение може да бъдат преведени и по банкова сметка:

02/0000000017508534, IBAN BG57STSA93000017508534,

Банка ДСК, Мария Иванова Трифонова.

Връзка с нея може да се осъществи чрез профила й във Фейсбук.

Коментари