Осигурена е безопасността на децата за новата учебна година

Органите на реда ще следят за лица, за които има данни, че се занимават с разпространение на наркотични вещества

Образование

от Александра Мусиевска 422 прегледа 0

Осигурена е безопасността на децата за новата учебна годинаБезопасността на учениците за първия учебен ден е осигурена, потвърди вчера говорителят на ОД МВР - Пазарджик, Мирослав Стоянов. Полицията е провела срещи с охранителите в школата. С тях е разговаряно как да осъществяват активен пропускателен режим. Там, където има видеонаблюдение, служителите са инструктирани как да го използват още по-ефективно, за да бъдат защитени учениците на едно добро ниво. По този начин се цели случайни хора да нямат достъп до училищата и детските градини. В района на учебните заведения трябва да имат достъп само роднини и близки на децата. Всякакви други хора нямат работа там, допълни Стоянов. 

Органите на реда ще следят за лица, за които има данни, че се занимават с разпространение на наркотични вещества. Направени са и проверки на заведение и лавки около училищата. Униформените ще ги следят дали продават алкохол или тютюневи изделия на ученици. Това е деяние, което е в пряк разрез със закона и е наказуемо, уточни пресаташето на полицията.

"Пътна полиция" - Пазарджик, също се е включила активно в мерките за безопасност на най-малките. Извършена е проверка на всички учебни заведения. Пътните полицаи са следили хоризонталната и вертикалната маркировка в районите около училища и детски градини. Там, където е установен пропуск, са изпратени сигнални писма, заяви гл. инспектор Асен Гешев. Маркировката е освежена.  

Започва и традиционната акция "Децата тръгват на училище - да ги пазим на пътя". Целта на органите на реда е пълната безопасност на децата от тръгването им към училище до връщането им вкъщи. Мерките няма да бъдат епизодични и само на 15 септември. Акцията на "Пътна полиция" ще продължи доста повече, тъй като  най-малките са основен приоритет на органите на реда.

Коментари