Оставиха в ареста собственика на наркооранжерията в Мало Конаре

Регион

от Екип Марица 448 прегледа 0

Окръжният съд в Пазарджик уважи искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 51-годишния В.Н., известен в криминалните среди с прякора Валето. Той е обвинен за това, че за периода 09.07.2019 - 10.07.2019 год. в с. Мало Конаре е държал с цел разпространение 36,89 гр марихуана и е разпространил на А.С. 33,32 гр марихуана. Второто му обвинение е, че на 10.07.2019 год. в оранжерия в дома си в с. Мало Конаре е отглеждал 110 бр. растения от рода на конопа. 

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпит на свидетел) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемия е извършил престъпленията, както и че е налице реална опасност да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 18 юли 2019 год. от 10,00 ч.

Припомняме, че домашната оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана бе открита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик преди дни.

Екипи от сектора извършили претърсване в къща в пазарджишкото село Мало Конаре, обитавана от стария познайник на криминалистите В.Н.- 51г. В няколко стаи полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна. По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да се отърве от близо 36 грама суха листна маса, която се оказала суха марихуана с високо качество. Т

Всички доказателства, които имат  отношение по случая са иззети. Работата по документиране на престъпната дейност на В.Н. продължава под ръководството на прокурор.

Коментари