Отложиха делото срещу убиеца с „Хамър“-а

Пазарджик

от Георги Василев 448 прегледа 0

Отложиха делото срещу убиеца с „Хамър“-а

Съдебният процес срещу 28-годишния Иван Янакиев, който на 18 декември 2015 г. прегази и уби с джипа си "Хамър" 70-годишния пешеходец Никола Лазаров в Пазарджик, бе отложен. Причината е, че техническата експертиза по делото не е готова, защото вещото лице било много заето. Експертът изтъкна като причина за забавянето на заключението си текущата сесия в Техническия университет в София, където той преподава. Магистратите му дадоха срок до 1 март, в който той трябва да довърши работата си по делото. За тогава е насрочено и следващото заседание.

Делото в Апелативния съд стартира отново заради протест на държавното обвинение в Пазарджик и жалби на подсъдимия и частните обвинители срещу присъда на Окръжен съд-Пазарджик, с която Янакиев е признат за виновен и осъден на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода и лишаване от правото да шофира за 3 години.

Инцидентът стана на 18 декември 2015 година на улица „Пловдивска“ в Пазарджик. Тогава мегалуксозният „Хамър Х-3“ на Янакиев помете 70-годишен пенсионер, който пресичал пътното платно. Според свидетели на инцидента джипът се е движил с много по-висока скорост от позволените 50 км/ч за населените места.

Коментари