Отпускат помощ на момче, парализирано след падане от колело

Регион

от Екип Марица 88 прегледа 0

Отпускат помощ на момче, парализирано след падане от колело

Еднократна помощ за животоспасяваща операция на Златомир Максудов от Велинград ще бъде отпусната от бюджета на общината в града, решиха местните съветници. За лечението на младежа са гласувани 10 000 лева с подкрепата на всички присъствали на заседанието.

Младежът е с тежки увреждания на гръбначния мозък и спастична пареза след падане от велосипед. Допуснато е предварително изпънение на решението, тъй като при закъснението на интервенцията може да се стигне до необратими последици, се казва в мотивите към решението.

Травмата Златомир получава преди 8 години, когато тренира триатлон. При падането си чупи гръбнака, а след несполучлива операция е прикован на легло.

За хирургична интервенция в Турция са необходими 48 721 евро. Комисията за лечение в чужбина отказва финансиране и така семейството е принудено да се бори само за връщане здравето на детето си. В продължение на няколко години майката на момчета - Вилма Максудова, води кампания за набиране на средства, за да даде шанс на сина си отново да ходи.

Коментари