Отстраняването на болните дървета по бул. "Стамболийски" остава за по-късен етап

Градът

от Станислав Еленин 746 прегледа 0

Борислав НАУМОВ

Прави впечатление, че 19-те болни дървета, които трябва да бъдат отстранени, продължават да растат на местата си, а около тях се полага новата настилка. Преценката, че тези дървета са опасни и/или нелечимо болни и трябва да се отстранят, дойде от независими експерти, наети от Инициативния комитет за спасяване на дърветата по бул. "Стамболийски".  

Вероятно отстраняването им и замяната им с нови ще стане на по-късен етап, предположи председателят на Инициативния комитет Костадин Деянов, потърсен за коментар. Той се позова на разговор с еколожката на община Пазарджик, която е изтъкнала, че подмяната на дървета се прави през пролетта или късната есен. По думите на Костадин Деянов, въпреки постигнатото пълно съвпадение на позициите между Инициативния комитет и кмета на Пазарджик Тодор Попов ремонтът на бул. "Стамболийски" в известна степен се разминава с това, което е говорено на общественото обсъждане. Хората от квартала са настоявали изобщо да не се оформят места за паркиране по булеварда, но от хода на ремонтните работи личи, че все пак такива "джобове" ще има.  

Ние се надяваме, че диалогът ни с кметската управа и главният архитект за ремонта на бул. "Стамболийски" ще продължи, заяви още председателят на Инициативния комитет Костадин Деянов. Той е оптимист, че представители на Комитета ще бъдат поканени при приемането на реновирания булевард, за да кажат мнението си. Костадин Деянов бе категоричен, че Инициативният комитет няма да отстъпи от позицията си на защитник на растителността по булеварда и ще следи отблизо на мястото на всяко отстранено болно или опасно дърво да бъде засадено ново.

Очаква се цялостният ремонт на бул. "Стамболийски" в двата участъка - от Градската градина до ул. "Градинарска" и от ул. "Градинарска" до кръстовището с бул. "Цар Освободител", да приключи до края на септември./"Пазарджишка Марица"

Коментари