Папазов: Не само Общината финансира ФК Хебър

Широко ветрило от фирми стои зад футболния клуб, разкри членът на УС

Спорт

от Георги Кондупишев 1438 прегледа 0

Иван Папазов

Членът на УС на ФК Хебър Иван Папазов, който изпълнява на обществени начала и функциите на спортен директор в клуба разсея по категоричен начин спекулациите, че отборът има едва ли не само един финансов донор в лицето на Община Пазарджик.

„Виждам, че сред футболната общественост се налага едно схващане, според което Хебър се издържа само с публични средства. Това далеч не е така. 

Да, Общината дава своята основна лепта, но зад Хебър има широко ветрило от фирми, някои от тях са бих казал доста сериозни, които съфинансират дейността на клуба. 

На финален етап са и преговори с основен частен спонсор, който на по-късен етап ще обявим официално.

Именно неговото желание е в клуба да влизат чисто футболни хора, като нови членове, които имат своите идеи, а и опита да ни помагат”, коментира Папазов. 

Той допълни, че вчерашното събрание е имало точно тази цел.

„За жалост в хода на заседанието някои колеги се опитаха да изместят фокуса на всичко това, но все пак здравия разум надделя”, разкри някогашният футболист на Хебър.

В тази връзка Папазов попита задочно с какво предложените от Найден Шопов нови кандидат-членове на клуба са щели да окажат съпорт на сдружението.

„Да не се обиждат, но те експертиза нямат. Не са и фенове. С осигуряване на бюджет също не се ангажират, но пък междувременно са силно политически ангажирани. 

Аз не знам в кой български футболен клуб биха допуснали предизборно нашествие на политически фигури за сметка фенски и чисто футболни такива”, попита риторично Иван Папазов.