Пазарджиклийчета с успех на изпит на Университета Кеймбридж

Образование

от Теодора Димитрова 1042 прегледа 0

Пазарджиклийчета с успех на изпит на Университета Кеймбридж

Възпитаниците на пазарджишкото Основно училище „Проф. Иван Батаклиев” Александър Младенов и Виктория Илкова са отличени за успешното си представяне на лятната изпитна сесия на Университета Кеймбридж.

Поздравителна грамота за постижението им е изпратена от частната езикова школа, в която се обучават, до училището. 

Двамата са се явили на изпит в Пловдив, който протича в четири части – устен, писмен, разговорен и слушане с разбиране. 

Децата, изучаващи английски в школата, могат да се явяват на такъв изпит в края на всяка година, като това им дава възможност да получат сертификат за съответното ниво, което са покрили като знания по английски език. Те са оценявани от независими преподаватели, сред които много често има и чужденци.

Родителите споделят, че участието в такъв изпит, освен съответния документ, им дава и възможност да попаднат в реална изпитна среда и да знаят какъв е начинът на изпитване, да чуят специфичната терминология. 

Много родители гледат скептично на включването на децата им в такъв изпит, но престрашилите се да ги изпратят, твърдят, че това им дава много ценен практически опит, най-малкото защото ги научава на съревнование и спазване на определени правила. 

За Александър и Виктория лятната изпитна сесия на Университета Кеймбридж е била важна и защото им е помогнала за подготовката за следващия много важен сертификат – този след завършване на 7 клас./Пазарджишка Марица

Коментари