Писна ни от пушача Слабаков

Здравните власти една забрана не могат да наложат, та се налага говоренето за порока като право

Коментари

от Цанка Семерджиева 843 прегледа 0

Писна ни от пушача Слабаков

Телевизиите периодично ни навират в очите разни проблеми, правейки услуга на популизма на смешни политици. На всичкото отгоре, щом се подхване темата за пушенето на обществени места, на екрана цъфва Андрей Слабаков - най-страстният пушач в държавата. Омръзна ни от него, други няма ли? Ами ако няма, защо ни занимаване с темата изобщо?

Страстният пушач, който от телевизията навира порока си в очите ни, вероятно си повярва, че е най-важният и затова си позволи да заяви в ефир: „Аман от цигани, рецидивисти, педерасти и непушачи! Стига вече!”

Аман от вас, г-н Слабаков, както и от всички пушачи, които останалите са принудени на търпят въпреки забраната. В центъра на Хасково, под носа на РЗИ няма заведение, което да не вони на цигари, защото забраната се заобикаля с вратички в наредбата. Вместо да ги затворят веднъж завинаги, за да се сложи край наистина на пушенето на обществени места, пак се подхваща темата за падане на забраната. Т.е., като не можем да се справим с проблема, да вдигнем ръце от него, защото пушачите имат права.

Да, ама няма да стане. Защото семействата с деца също имат правото да обядват и вечерят в ресторант? Това че не пушат, не вреди на никого. Откъде накъде пушачът да има повече права от тях? Не е никак лошо, даже е похвално, че пушенето е забранено, за да нямат лош пример подрастващите. Да, трябва да се набива в главите им, че пушенето е опасно, вредно и безсмислено, за разлика от спорта, например.

Вместо това ние слушаме, че цялата държава трябва да се съобразява с порока на пушачите. Това ли е проблемът или заобикалянето на забраната, чиято цел е уж общественото здраве? Големият проблем е защо държавата и здравните власти не могат да наложат дори една забрана за пушене. А не могат, защото никакви власти не са.

Коментари