Почетоха Младен Радков на стадиона

Спорт

от Димитър Комсийски 583 прегледа 0

Приятели и фенове на ФК Хебър отдадоха почит на починалия на 31-ви май бивш футболист на отбора Младен Радков – Дечо.

Възпоменанието за 40-те дни от неговата смърт беше изнесено и се състоя на площадката пред помощните игрища на спортна база „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Дечо, който е сред най-големите легенди на Хебър, почина на 58-годишна възраст от инфаркт в Испания, където живееше от няколко години.

Поради тази причина футболната общественост на Пазарджик не успя да се сбогува лично с него.

На панахидата да отдадат почит на Дечо бяха забелязани повечето от някогашните му съотборници в Хебър. 

Присъстваха още неговият брат Стоян - също бивш състезател на клуба, треньори, роднини, приятели и фенове. Сред тях беше и някогашният шеф на хебърци Стоян Пешлов.

В края на официалната част братът на Младен Радков - Стоян изрази благодарността си на всички дошли лично да отдадат почит на футболната легенда.

Радков благодари специално и на кмета на Общината Тодор Попов за разрешението му за изнесен ритуал на спортна база "Георги Бенковски", което е без прецедент.

След отслужената заупокойна молитва присъстващите се събраха на раздумка връщайки се в спомените си за този толкова голям пазарджишки футболист.  

Младен Радков е футболистът с най-много голове за Хебър в “Б” група – 80, отбелязани в 185 мача.

Той е и трикратен голмайстор на Хебър (в сезон 1979/80 – отбелязва 17 гола в 39 мача; в сезон 1980/81 – вкарва 17 попадения в 37 мача, а през състезателната 1981/82 – 25 гола в 38 срещи).

Коментари


Ще помня винаги твоята хубава усмивка !