Полицията каза "ДА" на кръговото край Мало Конаре

Новините от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Александра МУСИЕВСКА 1866 прегледа 0

Областната дирекция на МВР- Пазарджик  даде положително становище  за изграждането  на кръгово движение по пътя Пазарджик-Пловдив,съобщиха от кметство Мало Конаре. То ще бъде разположено на разклона за Мало Конаре. Крайното решение ще вземе Агенция  пътна инфраструктура(АПИ), което се очаква с огромен интерес от жителите на селото. 

През юни тази година те направиха подписка за изграждане на още едно кръгово кръстовище по пътя Пазарджик - Пловдив . Инициаторите се аргументираха  с тежкия целогодишен трафик по този път и многото инциденти, които стават на сегашното нерегулирано кръстовище - най-вече заради неспазване на предимство и превишена скорост. Освен това от двете страни на кръстовището се намират автобусни спирки и чакащите са застрашени от профучаващите с голяма скорост автомобили по главния път. Едно кръгово ще принуди МПС-та да преминават със значително по-ниска скорост. 

Инициативният комитет бе подготвил и писмо до Агенция "Пътна инфраструктура" с молба да бъде изградено кръгово кръстовище, както и заявление до началника на КАТ в Пазарджик за издаване за становище за целесъобразността от изграждането на това пътно съоръжение.

Коментари