Пожарната съди пазарджишка фирма за над 58 000 лева

Дружеството ползвало паркинга под ГУМ, месеци наред не плащало наем

Пазарджик

от Елина Петкова 961 прегледа 0

Иск за над 58 000 лева е завела Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ срещу пазарджишката фирма „Елит-про“ ЕООД. Съдебният процес е заради неплатени наеми за паркинга под площад "Васил Левски", които дружеството като ползвател не е плащало на държавната институция, която пък е собственик на имота.

Предявените искове пред Окръжния съд са за главница и неустойка съответно 30 395 лева и 24 446 лева, както и за лихви за забавянето им от 1529 лева и 1635 лева. След внасяне на молбата обаче ответникът е направил частично плащане. Така остават два иска, всеки за под 25 000 лева. Заради това магистратите излизат с определение за прекратяване на производството и препращането му към Районния съд.

Припомняме, че паркингът бе принудително иззет с полиция и запечатан в края на януари тази година. До крайната мярка се стигна, след като дружеството ползвател повече от година не бе плащало дължимия месечен наем от 2716 лева. Неколкократните предупреждения не постигнали целта си. През ноември 2017-а договорът бил прекратен едностранно, но дори тогава не се стигнало до издължаване на забавените суми. Затова се стигнало до намесата на областния управител Стефан Мирев, който издал заповед за изземване на имота, който се води публична държавна собственост.

„Елит-про“ ЕООД е сключил договор на 27 октомври 2015 година, но след това е платил само няколко вноски, става ясно от документацията по случая.

Коментари