Пожарникари вадиха пострадал от катастрофирал "Роувър"

Пазарджик

от Александра МУСИЕВСКА 470 прегледа 0

Днес пожарникарите от Пожарната в Пазарджик вадиха пострадал шофьор от "катастрофирал" лек автомобил. За щастие акцията беше демонстрация по случай предстоящия празник  на огнеборците-14 септември. "Роувърът" беше докаран пред сградата на театъра рано сутринта.  Пожарникарите пристигната с колите и техниката си и буквално за 5 минути разрязаха возилото и извадиха от него пострадалия човек. Той беше изнесен с носилка.
Показното продължи със спускане на огнеборците от покрива на сградата на театъра.  След това те показаха и различните струи вода за гасене на пожар.  Накрая беше показана и 28-метровата стълба, с която се спасяват бедстващи хора от високи горящи сгради. 
Пазарджиклии  се запознаха и с оборудването на спасителния автомобил.

Демострациите включват четирите основни дейности, които извършват пожарникарите в ежедневната си работа, поясни началникът на Районна служба по ПБЗН– Васил Недялков.
 по думите му на огнеборците им се налага почти всекидневно да използват техниката за рязане на автомобили, с която спасяват пострадали при пътно-транспортни произшествия.  
При тях на първо място е  безопасността на пострадалия, както и бързината на изваждането му. Работата на огнеборците е да извадят пострадалия и да го предадат в ръцете на медиците, с които работят в екип.

Коментари