Представители на СИК отпътували с протокола, чакат ги да се върнат

Пазарджик

от Екип Марица 326 прегледа 0

Представители на СИК отпътували с протокола, чакат ги да се върнат

Членове на секционна комисия от Панагюрище минали пред РИК, но предали изборните си книжа без протокола, отнесли си го обратно със себе си. Гафът е забелязян, когато вече били на път, сега ги чакат да се върнат и да отчетат важния документ, след което ще бъдат оповестени окончателни резултати от гласуването в региона, съобщи говорителят на РИК Стойко Власев.

Много хора пропуснаха обучението, не четат методическите указания и това си пролича, коментира още Власев. Протоколите от СИК отново са били пълни с грешки. Този път преференциите били отчетени правилно, но пък масово служители забравяли за отразят в книжата резултата от машинното гласуване. Освен това не знаели къде да впишат действителните и къде – недействителните бюлетини.

Забавяне предизвика и гаф на Община Велинград. Заради недоглеждане се получило разминаване в номерата на някои страници в протоколите. Това наложи да бъдат събирани в РИК отново целите комисии и хора да пътуват извънредно от Велинград, за да подписват нови протоколи.

Коментари