Продадоха "Юнион Ивкони" след 8 тежки инцидента

Бизнес зона

от Екип Марица 6605 прегледа 0

Продадоха "Юнион Ивкони" след 8 тежки инцидента

След 8 тежки инциденти с автобуси на „Юнион Ивкони” за последните 10 години , дружеството "Синтетика" АД подписа окончателен договор за продажба на компанията. На 15 март 2019 г. са изпълнени кумулативно всички клаузи по договора, с което сделката е финализирана.

На 1 октомври м.г. разрешение за сделката бе дадено и от Комисията за защита на конкуренцията. Споразумението е двете най-големи компании за автобусни превози в България - "Юнион Ивкони" и "Груп Плюс". Двете дружества минават под шапката на новосформирана фирма - "Транспект" АД. Капиталът му е в размер на 50 хил. лв. и е разпределен между двама акционери - Петър Господинов и Георги Атанасов - и двамата свързани с първата компания.

През годините имаше тежки инциденти с автобусите на фирмата. 17 души пострадаха на 30 ноември 2017 година, когато късно вечерта на 296 километър на АМ "Тракия" се преобърна автобус на фирмата. Десет бяха ранените при челен удар между два автобуса и микробус на главния път София-Варна, до омуртагското село Камбурово на 22 януари 2016 г. При катастрофа на автобус на фирмата и циментовоз при Ябланица на 19 май 2007 г. загина шофьорът на автобуса, 20 души бяха ранени. Катастрофата стана на пътя Варна – София.

Коментари