Прокуратурата пое сигнала за битото дете

Регион

от Дора Цветкова 456 прегледа 0

Прокуратурата пое сигнала за битото дете

Окръжната прокуратура в Пазарджик проверява сигнала за бито дете в панагюрската детска градина "Пролет", научи "Пазарджишка Марица". До момента информацията около случая е много оскъдна заради забраната да се изнасят факти до приключване на прокурорското проучване.

От свои източници разбрахме, че са проведени проверки от Регионалното управление по образованието и от община Панагюрище. Случайно съвпадение е, че преди да се разрази скандалът, общината е правила и инвентаризация, но не заради съмнения за злоупотреби. Предстои директорката Анета Сапунджиева да се пенсионира и целта е била да се подготви сдаването на управлението на следващ ръководител. Къде са установени пропуски и какво е наложило да се намеси държавното обвинение, тепърва предстои да се разбере.

Припомняме, че духовете разбуни бащата на дете, който в началото на септември публикува във Фейсбук снимки с насиненото личице на сина си. При вземане от градина момченцето плачело и разказало, че е бито. Красимир Налбантов не скри съмненията си, че учителката Павлина Ерова е удряла хлапето.

Пред медии Сапунджиева и Ерова категорично отрекоха в градината да има побои и обясниха, че детето е ухапано от по-голям възпитаник на градината. Скандалът продължи с взаимни заплахи със съд, които, изглежда, също са осъществени - родителите са завели иск срещу директорката и учителката, които пък водят свое дело срещу Налбантови за обида и клевета.

Дни след скандала родители започнаха да събират подписка в подкрепа на учителката и екипа на градината. В нея се включиха над 100 майки и бащи на възпитаници, според които атаката е целенасочена и тенденциозна.

Коментари