Равносметка: Бурята отнесе покрив на кооперация, помля коли

Десетки улици се превърнаха в реки, Коматевският възел - под вода

България

от Екип Марица 1397 прегледа 0

Равносметка: Бурята отнесе покрив на кооперация, помля коли

Бурята, вилняла за кратко над Пловдив снощи, превърна улиците на града в море и нанесе куп щети на къщи и коли, попаднали под рухнали дървета.

Ураганният вятър отнесе покрива на кооперация на ул. „Павликенска“ №4. Няма пострадали, но хората са били на крачка от евакуация. Два екипа на Пожарната са поискали да евакуират живеещите там 8 семейства, но те са отказали да напуснат домовете си. Отломки от покрива има около цялата кооперация, показа камерата на БНТ. Отнесена е почти цялата покривна конструкция от около 100 кв. км. Четири екипи на пожарната разчистваха мястото. По първоначални данни, има опасност от падане на още фрагменти от покрива. Живеещите нямат застраховка и сами ще трябва да се справят с щетите. Видео на Нова тв показа отломките.

Десетки дървета също паднаха от силния вятър, премазвайки паркираните под тях коли. Пораженията са на различни места в града - в центъра , до Университета, на улица „Иван Вазов”, по „Иларион Макариополски”, „Граф Игнатиев", в частни дворове и дори по централния булевард „Цар Борис III Обединител”. Затиснати са над 10 автомобила на различни адреси.

Коматевският възел отново беше под вода, а най-ниската му част заприлича на река. Колите едва преминаваха през препятствието, а шофьорите с по-ниски возила се отказваха от пътя си и се връщаха. В реки се превърна десетки пловдивски улици.

Различни квартали на Пловдив останаха без ток за около два часа.

Аварийни екипи на Общината и Пожарната работиха по отстраняването на щетите.

Коментари