Разпитват арестувания с Арабаджиеви Жоро Шопа в Швейцария

Крими

от Екип Марица 1972 прегледа 0

Георги Семерджиев - Жоро Шопа

Георги Семерджиев - Жоро Шопа, който беше задържан заедно с издирваните Ветко и Маринела Арабадижеви, ще бъде предаден на Швейцария за разпит във връзка с финансово престъпения, пише Блиц.
През 2014 година беше извършено покушение срещу него. След стрелбата по Георги Семерджиев - Жоро Шопа в МВР се спряха на няколко основни версии за нападението. Една от тях е, че именно хората, участвали в отвличането на дъщерята на Банев – Лара, стоят и зад атентата срещу Шопа.

Все още неизвестен килър изстрелял 4 куршума по Георги Семерджиев, но само един е успял да го улучи. Нападателят го причакал пред столичния хотел „Хемус”, близо до Сити център, в нощта на събота срещу неделя. В района Жоро Шопа има офис.

Според разказа му пред разследващите, около 1:20 той слизал от лъскавата си кола, когато нападателят е открил стрелба в гръб. След като се обърнал успял да види един мъж, който е бил непознат за него. Той не успял да избяга от куршумите и един от тях го улучил в плешката и излязъл отпред през рамото.


След като му е била оказана първа помощ в "Пирогов", Шопа се е подписал и си е тръгнал от болницата, но с уговорката да ходи на прегледи, за да се следи заздравяването на раната му. Семерджиев, който няма официални крими-регистрации, разкрил още пред полицаите, че не е бил заплашван, нито пък предупреден, че му се готви покушение.

Според източници в МВР, Шопа бил прострелян заради пиянска свада в заведение, където той бил на рожден ден. Различната версия, която също проверяват тогава разследващите, е, че Шопа е станал жертва на приятелски огън.


Коментари