Ремонтират двете околовръстни шосета в Пазарджик

На 20 май представители на АПИ и Пътното обявяват плановете си, включително дали ще се прави Западният околовръстен път

Пазарджик

от Екип Марица 735 прегледа 0

Ремонтират двете околовръстни шосета в Пазарджик

Два мащабни пътни ремонта ще започнат скоро в Пазарджик, съобщи на редовната си пресконференция кметът на града Тодор Попов. Строителството ще бъде в партньорство с Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областното пътно управление, тъй като става въпрос за пълно преасфалтиране на двете околовръстни шосета на Пазарджик.

Едното е ул. „Стефан Стамболов“ от моста на Марица до изходната табела в посока Пловдив, като е много вероятно да стигне да табелата за границата с Пловдивска област. Другото е от табелата на влизане в Пазарджик откъм София, по „Стоян Ангелов“ до Бошулско шосе, където е планирано изграждане на кръгово движение.

На 20 май представители на двете държавни ведомства ще гостуват в общината и ще оповестят подробности за проектите.

На въпроса дали има развитие по дългогодишната тема за новия Западен околовръстен път кметът лаконично отвърна, че не може да говори от името на Пътната агенция.

За същата дата е планирано и откриването на новия завод на „Костал“, пак с високи гости. Очаква се там да бъдат разкрити още 1280 работни места. Инвестицията е за 28 милиона лева.

През този и следващите месеци се очаква стартът и на още мащабни проекти на общината. До края на месеца ще бъде направена първа копка на инсталациите за сепариране и компостиране, в първата седмица на юни - и на ремонта на стадион "Георги Бенковски". Тази година ще започнат и дейностите по обновяване на спортната зала "Хебър" с финансиране от Норвежката програма, като преди нея общината ще кандидатства пред същия финансиращ орган и с проект за ново улично осветление.

До края на месеца предстои и обявяване на обществените поръчки за саниране на малките блокчета с до 35 апартамента. 35-те обекта ще бъдат разделени на два лота, като всяка фирма ще има право да участва с до един обект от лот.

Коментари