Ретромузеят в Пещера търси подпалвачите

Регион

от Теодора Димитрова 390 прегледа 0

Апел за помощ за установяване на запалилите пожара в Музея на автомобилите на социализма в Пещера разпространиха от самия музей в социалните мрежи.

Няколко снимки показват инструментите, с които е извършен палежът в Пещера.

През тази тръба и фунията са изсипани около 40 литра запалителна течност (вероятно смес от бензин и изгоряло масло) вътре в музея. Апелираме, ако някой познае тези вещи, да даде информация в най-близкото полицейско управление или на телефон 0896 62 62 61”, пишат още от музея.

В публикацията се уточнява, че тръбите са неръждаеми и са с много прецизни заварки. Поради това някой заварчик или стругар може да познае творението си или някоя бензиностанция да познае тубите, в които е сипан бензинът. От ретромузея призовават разполагащите с информация да се обадят при гарантирана анонимност и се надяват на добрите хора.

Пожарът в центъра на Пещера възникна вечерта на 8 март. Той бе погасен, като са нанесени само материални щети. Въпреки инцидента, останалите обекти в хотелския комплекс, в който се намира и експозицията, възстановиха бързо работа.

Жителите на Пещера остро осъдиха евентуалните извършители на палежа, като напомниха, че ретромузеят е една от хубавите частни инициативи в града.

Коментари