Румен Стоичков представя книгата си „Сърце на длан“

Предишните ме трудове разказват за интересните места в Пазарджишко

Култура

от Александра Мусиевска 306 прегледа 0

Румен Стоичков ще представи четвъртата си  книга  „Сърце на длан“ в Пазарджик. Представянето ще бъде на 25 април от 17:00 ч. Младежки дом,съобщи за "Марица" директорката на Младежки дом- Пазарджик Инна Церовска. Трудът на Стоичков съдържа необикновените разкази на обикновените хора от малките населени места на България. Толкова малки и толкова любими. Приликата с предишните три е свързана най-вече с репортажите ми от малки населени места. Такива, за които почти липсва информация в интернет пространството и в които живеят на пръв поглед най-обикновени, но за автора  – необикновени хора.

Румен Стоичков е един от доайените водещи на предаването "Нощен хоризонт". Освен журналист той  е и пътешественик. Автор е на 4 книги с репортажи  пътеписи за България: „Някъде там“, „Преди забравата“ , „Из стръмнините на България“ и „Сърце на длан“. В книгите си описва  местата, на които е бил, някои от които вече не съществуват на картата на България. В тях е включил репортажи за  около 15 населени места в Пазарджишка област, където е описал местните легенди и традиции - Овчеполци, Баня, Свобода, Брацигово, Стрелча, Елшица, Паталеница, с. Равногор и Панагюрище. 
В ефира на Националното радио, две предавания в "Нощен хоризонт" Румен Стоичков посвещава на историята на Паталеница и Брацигово.

Коментари