С пълно единодушие: ГЕРБ – Септември номинира Марин Рачев за нов мандат

Племенникът на бившият председател на Общинския съвет Лазар Влайков предложи депутатката Даниела Малешкова за кмет на общината

Регион

от Димитър Комсийски 908 прегледа 0

Общинската структура на ПП ГЕРБ в Септемврийско номинира с пълно единодушие действащият кмет на общината Марин Рачев за нов мандат.

Това се случи на проведеното късно снощи в общинския център номинационно събрание, на което присъстваха областният лидер на партията Найден Шопов и секретарят Гинче Караминова.

Лидерът на местната партийна структура и водещ на събранието Атанас Узунов обяви в началото, че най-напред ще бъдат направени номинациите за кандидат-кметове на кметства. Всички предложени за такива благодариха за гласуваното им доверие, но подчертаха да се запише в протокола, че "биха участвали в бъдещите избори от листата на ПП ГЕРБ само в случай, че кандидат за кмет на общината от квотата на ГЕРБ е Марин Рачев".

Същото по-късно декларираха и почти всички кандидати за бъдещи общински съветници на партията.

Последва номинация за кмет на община Септември.

Първата бе направена от председателят на общинската структура Атанас Узунов в полза на сегашният градоначалник Марин Рачев.

„За” нея гласуваха всичките 40-сет присъстващи членове на партията, което бе посрещнато с бурни аплодисменти от останалите граждани, дошли в претъпканата зала на общинския щаб.

Веднага след това 20-годишният член на ГЕРБ от село Виноградец Георги Новаков предложи втора кандидатура - тази на депутатката Даниела Малешкова.

Любопитният нюанс е този, че въпросният младеж е племенник на изключеният от партията преди две години заради убийството на ресторантьора Атанас Тонкев бивш председател на Общинския съвет Лазар Влайков от Виноградец.

“За” народната представителка Малешкова гласуваха едва 4-ма от присъстващите на събранието членове(всички от селото на Влайков), а трима се въздържаха. Останалите 33-ма дадоха отрицателен вот.

Парадоксалното в този случай е, че дори и подкрепилите Малешкова гласуваха преди това със "за" номинацията на Рачев.

При това положение според Устава на ПП ГЕРБ до окончателно определяне на бъдещия кандидат-кмет на партията за Септемврийско ще бъдат допуснати две номинации – нейната и тази на сегашния общински градоначалник.

По този повод в края на събранието всички действащи и предложени на сбирката за кметове на ГЕРБ, заедно с повечето настоящи и номинирани общински съветници от Септемврийска община, поискаха чрез присъстващите Найден Шопов и Гинче Караминова спешна среща с Изпълнителната и Етична комисия на партията.

Там те ще искат да се изясни с ръководството какво е наложило Даниела Малешкова да бъде по думите на обкръжението й "спусната" и изобщо това истина ли е?

Коментари


GOLIAMA GRECHKA