Семейство преживява с 300 лева на месец

България

от Георги Василев 697 прегледа 0

Семейство преживява с 300 лева на месец

Георги Василев

Семейството на Малинка и Стефан Шутови се бори с живота с едва 300 лева на месец. Двамата са от Забърдо, но нямат имот в Родопите. Преди четири години решили да се преместят в големия град, където има повече възможности за работа. Всичко вървяло добре, докато Малинка не получила остри болки в лявата ингвинална област. Това силно ограничило движението на лявата  тазобедрена става, което изисква операция и поставяне на изкуствена такава. Лекарите казаха, че ако спешно не мина под ножа, ще се стигне до гангрена, обяснява Малинка.

Операцията струва 4500 лева - сума, непосилна за семейството. Жената ще трябва да заплати и 240 лева за престоя в болницата, а Здравната каса отпуска 1080 лева. Сумата, която семейството трябва да събере, е 3660 лева.

Мъжът на Малинка Стефан е получил запушване на една от основните артерии, която снабдява мозъка с кръв, и е в болнични. Получава по 300 лева не месец, което е и единственият приход за двамата. 

В случай, че някой желае да помогне на семейството, е открита банкова сметка в лева в банка Пиреос с титуляр Малинка Филипова Шутова - BG23PIRB80574606044710.

Още за историята на семейството четете тук

Коментари