Сервитьор подхвърли 50 фалшиви евро на пазарджиклийка

Пазарджик

от Александра Мусиевска 3087 прегледа 0

Сервитьор подхвърли 50 фалшиви евро на пазарджиклийка


Гръцки сервитьор се опитал да преметне пазарджиклийка с 50 фалшиви евро. Случката се разиграла преди дни на остров Лефкада.

Йоана решила да подари на себе си и сина си есенна ваканция в южната ни съседка. Програмата към екскурзията включвала посещение на плажа Катизма, който е един от най-красивите и известен със тюркоазените си води. След като се настанили на шезлонгите, жената тръгнала да се разхожда по плажа, а синът  останал да чака под чадъра поръчаните от бара сандвичи и фрапета. Когато сервитьорът донесъл поръчката, момчето платило с оставените от майка му 50 евро. Служителят  върнал рестото и прибрал парите. След 15 минути обаче се върнал и заявил, че еврото е фалшиво, и настоявал Йоана да му даде други пари. Жената обаче отказала да приеме банкнотата, която сервитьорът  давал. Това не бяха моите пари. Служителят на заведението ми донесе абсолютно фалшиви 50 евро, които не му бях дала аз. Ако бяха моите, щях още при обмяната да ги видя, тъй като беше доста лоша фалшификация, коментира потърпевшата пред репортер на "Пазарджишка Марица". 

След като била повикана местната полиция, Йоана и сервитьорът били отведени в участъка за разпит. Там станало ясно, че жената е станала жертва на схема. По думите на полицаите често в местните заведения подхвърляли фалшиви пари на клиентите и после ги плашели с полиция. Туристите, като чуели това, предпочитали да дадат още 50 евро и да избегнат цял ден писане на обяснения в участъка. Затова при 9 от 10 души схемата работела./ Пазарджишка Марица

Коментари