Шампион по щанги е загиналият при катастрофата на „Луда Яна”

Пазарджик

от Димитър Комсийски 23246 прегледа 0

Шампион по щанги е загиналият при катастрофата на „Луда Яна”

Възпитаникът на пазарджишкото спортно училище и бивш републикански шампион по вдигане на тежести Павел Павлов е загиналият при вчерашната тежка катастрофа на пътя Пазарджик – Пловдив.

42-годишният здравеняк от село Главиница пътувал в посока Пловдив с повече от нормална скорост, когато на моста при река „Луда Яна” бил връхлетян в неговото платно от насрещно движещ се автомобил, каращ с превишена скорост. В резултат на сблъсъкът Павел починал на място.

Двигателят на другата кола буквално беше "влязъл" при загиналият, разкриха пред на репортер очевидци. 

Водачът на другия автомобил – Александър Александров от Велинград e настанен в Интензивния сектор на МБАЛ – Пазарджик. Той е с руптура на тънко черво и през нощта е бил опериран.

Все още е в тежко състояние, но под активно наблюдение в отделението. Александров има и счупване на ключицата, което според медиците, на този етап е най-малкият му проблем.

В същото време хората в село Главиница, от където е загиналият Павел Павлов  са потресени от случката. Те още не са забравили как през лятото пак при катастрофа по нелеп начин си отиде друг техен съгражданин в зряла възраст – бившият шампион по бокс Спас Спасов – Зомбито. Сега същата участ сполетя и някогашният първенец по щанги.

Павката беше колко едър и силен, толкова и кротък и скромен. Никога не е злоупотребявал с физическите си качества. Човек – върлина, можеше с един удар двама насреща да повали, но никога не е сбивал за няма нищо, коментираха днес кибици в центъра на селото.

Павел Павлов работел за последно към Винпром Пещера. Имал и семейно магазинче за продажба на риба в началото на селото. Той оставя жена и дете.

    

 

 

Коментари