Шок: Оборище уволни Иван Атанасов

Радослав Боянов е новият старши-треньор на "войводите"

Спорт

от Димитър Комсийски 503 прегледа 0

Шок: Оборище уволни Иван Атанасов

Старши-треньорът на Оборище(Панагюрище) Иван Атанасов беше уволнен тази сутрин. Той води "войводите" в едва 3 официални мача преди да бъде освободен от поста. Под негово ръководство Оборище падна с 0:1 като гост на Локо(Сф), след това завърши 0:0 при визитата си на Черноморец(Балчик), а в отминалия кръг отстъпи у дома с 0:1 от Несебър.

Това явно е било достатъчно за ръководството при вземане на крайното решение.

По-късно стана ясно, че добричлията Радослав Боянов, досегашен помощник-треньор ще наследи на поста Иван Атанасов.

Боянов започна сезона във Втора професионална лига като асистент на Явор Вълчинов в Монтана, но след освобождаването му напусна “Огоста” в знак на солидарност.

Сега Боянов, който пристигна на “Орчо войвода” в началото на тази година заедно с вече бившия наставник, ще има тежката задача да запази професионалния статут на Оборище. В момента тимът от Панагюрище заема незавидното 14-о място в класирането с 23 точки. Добрата новина за 39-годишния специалист е, че спасителната 12-а позиция, която се заема от Струмска слава (Радомир), е само на една точка.

В близо 15-годишната си кариера Боянов е работил в ДЮШ на Добруджа и Черно море, а в периода 2009-2011 година бе асистент на Велизар Попов в първия състав на “моряците”. Впоследствие наставникът води старшата възраст на украинския Карпати (Лвов) преди да се завърне в България, за да бъде помощник на Светослав Тодоров в Добруджа.

На снимката: Радослав Боянов

Коментари