Сиди: Коалиционно споразумение между ВМРО и ДПС е невъзможно

Власт

от Марица вест. 524 прегледа 0

Александър Сиди

Въпросът за влизане в коалиционно споразумение между ВМРО и ДПС е невъзможен. Това каза Александър Сиди, народен представител от ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно-политическо предаване „Беновска пита“ по Канал 3.

Беновска изрази подозрение, че в парламента се сформира коалиция ГЕРБ-ВМРО-ДПС, към която може и да се присъедини ВОЛЯ на Марешки. Александър Сиди отрече, като посочи, че става дума за разпространението на фалшива новина. По думите му ДПС винаги е била основен опонент на ВМРО и такава ще си остане и в бъдеще. Сиди допълни, че на евроизборите поне 4-5 политически сили опитали да влязат в националистическото пространство, като една от тях имала в листата си кандидат, официално свързан с Ердоган. Това не би го направил някой родолюбец, категоричен бе депутатът.

Сиди отрече въпросният кандидат да е от листата на ДПС, но отказа да посочи името му. „Тези хора твърдят за себе си, че са родолюбци и опоненти на ВМРО, но с присъствието на такъв човек в листата няма как да изпълняват тази си функция“, каза още народният представител.

Коментари


Да честити на мюсюлманите шекер байрам. Много са добри. Днес меки и и бонбони, утре сме на баклава. Живи и здрави да са, а политиците повече да мислят за обикновените хора, на никой не е лесно. От там се оплакват, тук също. По малко крадете, повече работете. Няма доктори, баба фатме чака зет от Австрия да я води на доктор. Доган за тебе бие камбаната. Весели празници, шекер Байрам. Всички сме хора...

Споразумение между ВМРО и ДПС съществува от години и е неформално.