Синя зона да се премахне, настояват общински съветници

Пазарджик

от Екип Марица 367 прегледа 0

Синята зона в Пазарджик да се премахне изцяло в сегашния и вид. За това ще настояват четиримата общински съветници от групата „Съюз за Пазарджик - НФСБ и "Народен съюз". Новината съобщи председателят на групата Благо Солов на страницата си във ФБ. Анонсирането на тази инициатива идва 10 дни преди насроченото за 21 януари обществено обсъждане на промени в Наредбата за принудителното преместване или задържане на МПС без знанието на техните собственици, т.е. за работата на "паяците" на фирма "Контур-7", която държи Синята зона в града.

"Общината дължи на гражданите качествени обществени услуги, достъпна и удобна жизнена среда, а не да мисли само как да пренаписва правилата в интерес на определена фирма.
За съжаление, в досегашния си вид, правилата за платено паркиране и зоните, които те обхващат, както и “професионалното обслужване” от страна на фирмата, се превърнаха в откровен тормоз над гражданите", коментира Благо Солов. По думите му, всяка козметична поправка на параметрите няма да реши проблемите, а само ще ги отложи.

"Поради тези причини аз и колегите от нашата група: Албена Кантарджиева, Благо Петров и Чавдар Чавдаров ще предложим цялостното премахване на Синя зона в Пазарджик", съобщава Солов. Според него Синя зона може да има, но само на някои улици в центъра и то да се въведе само след изслушване на мнението на гражданите, специалистите и при използването на водещите световни практики, както и задължително след изграждането на подходящи паркинги.

Коментари