Скопие забива последния пирон в ковчега на Югославия

Коментари

от Любчо Нешков, собственик на агенция БГНЕС 1328 прегледа 0

Скопие забива последния пирон в ковчега на Югославия

Битката в Македония не е за това колко души са участвали в референдума, а по какъв път Македония ще върви оттук нататък. Македонският въпрос отива към приключване. Отива се към спринт. Ако до 10 октомври не се постигне споразумение, Заев отива на предсрочни избори на 25 ноември.

Трябва да се има предвид фактът, че има проблем с избирателните списъци. В Македония няма 1 806 000 избиратели. Нито едно управляващо мнозинство не е получавало 600 000 гласа.

На избори ще има много по-голяма мобилизация. Освен това ВМРО-ДПМНЕ е разбита. Отвън изглежда, че опозицията ликува. Но тя много добре знае, че избори веднага не са в нейна полза.

Със случващото се в Скопие приключва геополитическият проект Югославия. Липсва споменаването на Югославия в името на Македония. Точно там ги боли много хора. Македония в момента забива последния пирон в югославския ковчег.

Референдумът в Македония има консултативен характер, а договорът за членство в Европейския съюз и НАТО трябва да бъде одобрен от Народното събрание.

Македонците трябва да са наясно искат ли НАТО и ЕС, или не. Ако искат да са част от двата съюза, трябва да променят името на страната си, защото такова е условието.

Коментари