Слънчевата Сибел: Искам да живея и работя в България!

Интервю

от Елина Петкова 863 прегледа 0

Слънчевата Сибел: Искам да живея и работя в България!

19-годишната Сибел Джелилова беше една от около 190-те отличници, наградени от кмета на Пазарджик Тодор Попов за високите им постижения. Девойката, която се открояваше сред всички с изключително позитивното си излъчване, е от Пещера, завършва Професионалната гимназия в Пазарджик с пълно отличие, специалност „Оперативно счетоводство“. Сибел накара градоначалника топло да се усмихне, след като се сети да му благодари. И за жеста да покани отличниците, и за грамотите, но най-вече - че се е сетил да им подари точно ваучер за книга. След церемонията сподели пред „Пазарджишка Марица“, че много обича да чете, но библиотеките в Пещера и Пазарджик нямат всички заглавия, които би искала. Наскоро и сама си спечелила ваучер за книги на стойност 200 лева от сайта на „1000 стипендии“.

- Сибел, радвате ли се, че сте сред отличниците и имахте шанса да сте част от тази прекрасна церемония?

- Много се радвам за избора си да дойда в този град, да бъда част от колектива на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, да съм възпитаника на това прекрасно училище. Така срещнах уникални преподаватели, които дадоха всичко от себе си, за да ни направят бъдещите професионалисти и хора на България. Много съм благодарна, че наградата от кмета на Пазарджик за нас е ваучер за книга. Да подариш книга, това е да подариш щастие! Нищо по-хубаво не биха могли да ни дадат.

- Сама ли избрахте специалността, която завършвате?

- Да, разбира се, и смятам да продължа да уча, също счетоводство. Надявам се да се специализирам като одитор или друг вид експерт в тази сфера, не като редови счетоводител. Към професията всъщност ме насочи майка ми - Сема Джелилова. Много съм й благодарна, защото освен това винаги ме подкрепя във всяко отношение. Други хора от нашето семейство с такава професия няма, аз съм първата.

- В България или чужбина ще следвате?

- В България. Искам да остана тук и се надявам обществото да се промени към по-добро. Обичам родината си, но не и държавата си.

- За какво мечтаете в личен план?

- Да срещна голямата любов в живота си. Да бъда щастлива.

Коментари