Спряха делото за убийството на Татяна Стоянова

Искат от полицията да намери данни за конкретен извършител

Пазарджик

от Дора Цветкова 2324 прегледа 0

Спряха делото за убийството на Татяна Стоянова

 

Софийската градска прокуратура спря наказателното производство за убийството на Татяна Стоянова – началник на кабинета на кмета Тодор Попов, съобщиха за „Пазарджишка Марица“ от ведомството. С пояснението, че спирането не означава прекратяване.

Причината е неизяснената до момента самоличност на извършителя, въпреки положените процесуални усилия за приобщаване на всики събрани доказателства – писмени, веществени и гласни, уточни говорителят на СГП Зорница Таскова. Нито едно от тях обаче не сочи конкретен човек като евентуален извършител.

Поради това делото се препраща отново към структурите на полицията за провеждане на още оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване не дееца. Възложени са на столичната полиция, но по всяка вероятност част от работата ще бъде извършена на място в Пазарджик от местни служители на реда. Не е поставен срок. В момента, в който разследващите представят на прокуратурата нови данни и обстоятелства, производството ще бъде възобновено.

33-годишната Татяна Стоянова беше застреляна с пет куршума пред дома си на пазарджишката ул. „Димитър Греков“ на 12 януари 2015 година. Досега е известно само това, че е стреляно с преправен пистолет. Няма официално обявена версия за мотиви. Разпитани са стотици хора, сред които кметът Тодор Попов и колеги на убитата. Събрани са много улики и доказателства, но нито едно от тях не сочи конкретен извършител.

Скоро след разследването преписката по него беше прехвърлена от Окръжната прокуратура в Пазарджик към Софийска градска. Беше даден и срок за приключване, който беше удължаван поне десетина пъти. До момента явно няма надежда скоро виновникът да бъде разкрит и наказан.

Коментари