Стипендиантки на майките са наградените от кмета спортистки

Пазарджик

от Екип Марица 78 прегледа 0

Трите млади надежди, наградени от кмета на града Тодор Попов за постигнатите от тях спортни успехи в Държавен индивидуален шампионат за деца и младежи в риск, са сред стипендиантите на Движението на българските майки. В състезанието, проведено на 23 април, Мишел Василева завоюва І-во място на бокс и ІІ-то място на тенис на маса. Виктория зае ІІ-ро място в турнира по бокс, където Адрияна Тодорова също спечели медал с ІІІ-то място отново по бокс.

Оказа се, че първите две момичета ползват финансова помощ от организацията на майките, а третото също е подпомагано в миналото. Постиженията им определено бяха приети с радост в неправителствената организация, защото за пореден път доказват, че децата в неравностойно положение наистина заслужават да бъдат подпомагани и понякога дават всичко от себе си, за да се докажат.

След традиционния си Великденски базар майките успяха да съберат 4 750 лева. Част от тях отново ще отидат за ученолюбиви и даровити деца в неравностойно положение. Те ще трябва да докажат, че заслужават стипендиите си с успехи в училище, в иккуствата или спортовете, с които се занимават.

Мишел, Виктория и Адрияна вече го доказаха.

Коментари