Страховити гурки пазят Тръмп и Ким

Свят

от Марица вест. 124 прегледа 0

Драконовски мерки за сигурност са наложени на остров Сентоса за историческата среща днес между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Охраната е възложена на страховитите непалски полицаи гурки, част от  полицията в Сингапур от 1949 г.

Тръмп и Ким пристигнаха със собствена охрана и десетки бронирани лимузини. Телохранителите на Ким се превърнаха в сензация заради тичането в строй от двете страни на огромния му мерцедес.

Двамата президенти са настанени в хотели на километър един от друг. 

Мястото на срещата - хотел „Капела”, е оградено плътно.
Забранено е журналистите да снимат с фото- и видеокамери до самия портал на сградата; охраната не ги допуска на разстояние под 50 м. Въздушното пространство в района е охранявано с хеликоптери от авиацията на САЩ и Сингапур. 

Интересът към историческата среща е огромен - ще я отразяват 2500 журналисти от цял свят.  

Ким Чен-ун вече е поканил американския президент Доналд Тръмп да посети през юли Пхенян за втора среща на върха, съобщи в. „Чунан илбо“. Тръмп пък обяви, че е готов да покани Ким във Вашингтон. 

Първата среща на действащ американски президент и севернокорейски лидер ще струва на Сингапур близо 20 милиона долара, но си струва, ако бъде постигнато споразумение за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров срещу облекчени икономически санкции.   

Снимка: Страховитите полицаи гурки охраняват срещата Тръмп - Ким

Коментари