СУ "Г. Бенковски" спечели престижни национални награди

Пазарджик

от Екип Марица 286 прегледа 0

През настоящата 2019 г. Световната организация Джуниър Ачийвмънт чества своя 100 годишен юбилей. По този повод организацията обяви конкурс „Предприемчиво и иновативно училище „ на Република България за учебната 2018-2019 година. Училищата се състезаваха в 3 категории:

1. „Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019 г.

2. „Устойчиво предприемаческо образование“

3. „Училище на 21. век“

Участвахме в две категории и спечелихме две награди. От днес СУ “Георги Бенковски“ има право с гордост да носи званието: „Най-активен и устойчив партньор на Джуниър Ачийвмънт България в предприемаческото образование в Република България“ и титлата „Училище на 21.век“, съобщиха от учебното заведение. Училището ни получи специалния знак на Джуниър Ачийвмънт България -паспорт „Училище на 21.век“. Тази награда ни дава възможност с гордост да използваме логото Future Class Pass, да представяме постигнатите високи резултати в предприемаческото образование и неговото съответствие със стандартите за качество на световно утвърдената образователна мрежа на Джуниър Ачийвмънт.

Наградите бяха връчени по време на церемонията по награждаване на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“. С награда се прибра и Учебната компания на училището, която участва в престижното състезание на Учебните компании „Изгряващи звезди“. От 33 финалисти нашата компания „Light“ се класира на 8 място.

От 11 години СУ„Георги Бенковски“ работи по програмите на JABulgaria. Активно се включва във всички инициативи и дейности. За постигнати високи резултати в обучението по предприемачество училището е награждавано. През 2016 г. получихме плакет за най-активно училище в рамките на Световната седмица на парите 14.03.-20.03.2016 г., а само след една година спечелихме наградата „Предприемаческо училище на България за 2017 г.“

Натрупаният опит, работата в екип, любовта и вярата в младите хора, партньорството с родителите и всички отговорни институции, осигуриха през изминалите 11 успешни учебни години условия за постигане на високо качество на образованието в нашето училище.

Работата по програмите на ДАБ осигурява възможност за нови партньорства с други училища и учители, участието в различни инициативи. Те формират у учениците умения за работа в екип, креативно мислене, познания за бизнеса, Обучението развива предприемаческите нагласи на учениците, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

Коментари


Искам да благодаря на Екипът на Марица за обективността. Винаги са отразявали новините навреме и обективно. Искам да споделя, че се гордея , че съм част от колектива на СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик. През всичките тези години съм консултант и ръководител на учебните компании в училище, координатор съм за дейностите, които осъществяваме по предприемачество и имам принос за получаването на тези награди. Давам всичко от себе си и затова през 2018г. станах и Учител на годината по предприемачество през 2018г., където настоящата медия, отрази събитието, за което благодаря. А през 2019 година съм отличена с престижната награда на Министерството на образованието и науката за високи постижения в работата с учениците с почетна грамота „Неофит Рилски“. Училището ни се стреми скромно да постига високи резултати в областта на предприемачеството, но е факт, че на национално ниво сме признати от много партниращи училища и организации. Екипната работа винаги е давала резултат. С което се гордеем. https://pazardjik.marica.bg/naj-dobriqt-uchitel-po-predpriemachestvo-e-ot-su-benkovski-Article-132132.html https://www.facebook.com/sugbenkovski/ http://sougbenkovski.info/ https://www.riopz.com/ Продължавайте да бъдете обективни и да отразявате новините в действителност. Бъдете позитивните медии.