Свидетели: Убитият във Виноградец сам дал пистолета на детето

Крими

от Екип Марица 2905 прегледа 0

Свидетели: Убитият във Виноградец сам дал пистолета на детето

Убитият при неволен изстрел ресторантьор от Виноградец Наско Тонкем сам бил дал пистолета на 6-годишното момченце, за което се смята, че е произвело фаталния изстрел срещу него. Това стана ясно по време на днешното заседание на Окръжния съд, който трябва да реши дали главният обвиняем по казуса – бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков – да остане с домашен арест или да бъде задържан отново под стража.

Неговата адвокатка Елвира Панкова цитира в залата част от показанията на бащата на момченцето, който чул как сина му иска оръжието и твърди, че Тонкев му го подал. Майката пък разказала пред разследващи, че детето стреляло от петгодишно.

Заседанието се провежда, след като окръжният прокурор Васил Малинов атакува решението на районния съдия Красимир Лесенски за освобождаване на Влайков под домашен арест. Днес той подчерта в пледоарията си, че макар обвиняемият да не е осъждан, това не значи, че не представлява опасност. Окачестви го като личност, демонстрираща превъзходство и недосегаемост. Допълни, че с нлагането на по-леката мярка има риск да бъдат манипулирани свидетели.

Очаквайте подробности!

Коментари