Театърът кани на дневна среща с любовта

Пазарджик

от Екип Марица 70 прегледа 0

Хайде на театър преди още слънцето да е залязло. Днес от 16 до 17,20 часа на голямата сцена на ДКТ "Константин Величков" ще се играе "С любовта шега не бива". Дали това представление пък не е някаква шега преди Деня на влюбените?

Пиесата на Алфред дьо Мюсе е преведена на български от Ерма Гечева. Постановка: Петър Денчев. Сценография и костюми Петър Митев. Музика Христо Намлиев

Пердикан – централният герой на пиесата се опитва да спечели любовта на Камий – момиче, прекарало последните десет години от живота си в манастир. Оръжието, към което той посяга, е може би най-използваното от арсенала на любовните битки. Младият мъж ухажва привлекателната и простодушна Розет, за да предизвика ревността на Камий. И успява. Само че, току-що пламналата между тях взаимна любов внезапно трябва да угасне. Защото Розет, взела за истина любовната игра на Пердикан, се вижда изоставена и извършва постъпка, която кара другите двама от любовния триъгълник да си кажат сбогом.


Въпреки драматичния финал авторът е обозначил творбата си като комедия, а да осмислят това жанрово определение грижа имат отличните комедийни актьори на Пазарджишкия театър.

В ролите: Тодор Танчев, Августина-Калина Петкова(гост), Стефан Попов (гост), Елена Замяркова, Симеон Гълъбов, Людмила Даскалова, Димитър Терзиев

Коментари