Тодор Попов: В Хебър очевидно нямат психика

Атанас Петров продължава да има моето доверие, декларира кметът

Спорт

от Димитър Комсийски 738 прегледа 0

През лятото системата ще претърпи ъпдейт. Така метафорично анонсира предстоящи промени във ВК Хебър кметът на Общината Тодор Попов.

На редовния си брифинг днес той коментира на широко представянето на волейболистите във фазата на плейофите и заключителния етап от редовния сезон, заявявайки, че е очаквал далеч по-добри резултати.

Да, има още един мач от ¼ финалите, в който всичко може да се случи(б.р. гостуване на ЦСКА). Не отписвам момчетата, но и не вярвам, че дори да прескочат това препятствие после на ½ финалите и финала при регламент за 3 от 5 победи ще успеят да бият 3 пъти Монтана или Нефтохимик. Уви.

Да, един път се случи – къде на мускули, къде с повече сърце и с помощ от публиката…но системно няма как да побеждаваш по този начин. Освен спортно-технически умения се иска и психика, която при нас очевидно е в дефицит, коментира кмета и продължи с метафорите.

На война се ходи с войници. В случая по моя скромна преценка половината ни волейболисти са войници, а другите просто тиловаци. Който е ходил в казарма ще се сети какво искам да кажа.

Не може у дома да губим без сърце и без битка. И то пред 2 000 души в залата.

За 1 година тези момчета са получили всичко – добро заплащане, добра база, безалтернативна публика и въпреки това те не печелят важните си мачове.

Затова за догодина ще трябва да си намерим малко по-психически устойчиви хора. С една част от тях очевидно ще трябва се разделим, а с други ще продължим по поетия път, докато всички заедно не разберат, че трябва да се научат да побеждават, каза Попов.

Кмета даде и своята генерална оценка за отиващия си сезон в Суперлигата.

Като цяло за първа година представянето на отбора не е лошо, но не и отлично щом сме извън медалите.

И в политиката и в спорта се гледат резултатите. Има цели и трябва да се изпълняват. За това аз нито съм доволен, нито недоволен.

Важният мач беше снощи. Важно беше преди това да бият в Тетевен или поне после Добруджа. Тогава нямаше да ходим в оная зловеща зала в Разлог и да гоним дивото. Щяхме да влезем в плейофа от друга позиция и с друго самочувствие. Излиза, че все малко не ни достигаше, но това малко всъщност е много. То дава разликите между посредствените отбори и силните.

Факт е, че хебърци не могат да играят под напрежение, което в случая беше разковничето, сподели Тодор Попов.

Въпреки 6-тото място в редовния сезон и вече трудната задача за спасяване на сезона през победа в последния мач и по-нататък в следващите две елиминационни фази, кметът обяви подкрепата си за старши-треньорът Атанас Петров.

Аз съм му се доверил. Треньорът е получил всичко, което иска за да направи отбор.

До момента не мога да кажа, че се е получило, но той има право на втори шанс. Ако обаче и догодина не се получи ще трябва да се направят промени и в това звено.

Топката е у него. На този етап той е нашият човек. Ясно е, че Наско ме може да слезе да играе на полето, нито пък тепърва да ги учи на волейбол, защото в крайна сметка говорим за завършени състезатели. За него и щабът му остават селекцията, мотивацията, тактиката, физическата подготовка и така нататък, заяви още кметът.

Коментари