Тонове смет и стада бездомни котки сред блокове в "Изток"

Пазарджик

от Екип Марица 546 прегледа 0

Тонове смет и десетки бездомни котки, търсещи между изхвърленото нещо годно за похапване - това е обичайна гледка за пазарджишката улица "Спартак". Купищата боклуци разнасят отвратителни миризми на метри от входовете на блоковете, където живеят и деца. Над отпадъка пък се реят рояци насекоми с всички рискове да разнесат зарази.

Жените от отсрещния блок се надпреварват да изреждат от какво страдат децата им заради вонящата камара разлагаща се материя. На едната всичките й наследници били астматици. Другата едва оправила своите от жестоки обриви, получени след игра сред котките и отпадъците. Поне 20 деца били с шарка, заа която причината отново се търси в образуваното локално сметище. То полека съсипвало и здравето на възрастните.

"Поне от 20 години тука е така", твърдят живеещи в квартала. Признават, че всеки хвърля боклука си на това място. На въпроса защо не в контейнера, отговарят, че в квартала нямало нито контейнери, нито кошове. Дали не са доставени или са откраднати след поставянето, е друг въпрос...

Коментари