Торнадо се върна с 8 отличия от Бургас, Иван Иванов детронира Императора

Спорт

от Димитър Комсийски 77 прегледа 0

Каратеките от пазарджишкият СК Торнадо покориха и Бургас.

Възпитаниците на треньора Васко Пеев се върнаха от традиционния международен турнир по карате за купата „Черно море” в Бургас с три шампионски титли, две втори и три трети места.

Проявата бе за деца и юноши.

Шампиони от пазарджишкият тим станаха Иван Иванов, Николай Смиленов и Савина Дудова при девойките и младежите.

Сребро донесоха Василена Петкова и Кристиян Суроджийски, а бронз - Ивайло Генов, Алекс Стоенчев, Виктория Караминова при децата.

Участие в турнира освен българите взеха представители на 5 клуба от Румъния и по един от Русия, Казахстан, Молдова, Гърция и Израел.

Истински празник за феновете и познавачите на шинкиокушин карате сътвориха Фатих(б.р.на турски Император) Фаик от Нови пазар и пазарджиклията Иван Иванов от Торнадо(Пазарджик) на финала в кат. до 70 кг. при юношите.

Най-висока проява на спортен дух, красива техника с майсторски изпълнения и сблъсък на физическа сила и издържливост показаха едни от най-големите таланти при юношите в родното карате.

В края на редовното време Фатих имаше предимство с две съдийски отсъждания в негова полза и 3 отсъждания за равенство, но в продължението решенията наклониха в полза на Иван Иванов, който бе по-агресивният на татамито.

Сега и на двамата финалисти предстои Европейското първенство в Прага, Чехия, където ще трябва да защитят достойно високия авторитет на българското карате шинкиокушин.

Коментари