Удар за шофьорите! ЧСИ ни бърка в джоба, ако ...

България

от Екип Марица 15692 прегледа 0

Удар за шофьорите! ЧСИ ни бърка в джоба, ако ...

Частни съдебни изпълнители ще търсят плащане на глобите на нарушителите на пътя. До този момент това бе задължение на публични, чиито такси са значително по-малки. Това става ясно от доклад на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ).

В него се споменава, че е взето решение да използва законовата възможност и на друг орган по принудителното изпълнение да събира публичните вземания, освен публичните изпълнители при НАП, пише блиц. Това щяло да увеличи събираемостта на глобите, които дълго време се въртяха около 30-те процента за година.

В писмо до министър-председателя Бойко Борисов и министрите на финансите и вътрешните работи председателят на КЧСИ Георги Дичев е мотивирал готовността на частните съдебни изпълнители да помогнат безвъзмездно на МВР и НАП, поемайки събирането на най-тежките случаи на неплатени глоби от нарушители.

Идеята на Камарата на ЧСИ за засилване на превенцията спрямо нарушителите на пътя не е нова. Гилдията неведнъж е обръщала вниманието и на институциите, и на обществото, че законът дава възможност на ЧСИ да събират публични вземания на държавата. Навременното изпълнение ще засили превенцията. В писмото до членовете на правителството се посочва, че ако при събирането на публични задължения от страна на публични изпълнители държавата прави разходи, т.е. всички добросъвестни данъкоплатци отново плащат сметката на недобросъвестните длъжници, партньорството с ЧСИ няма да струва нищо на бюджета и разходите ще се покриват само от нарушителите.

Коментари


Много са мазни тия чси дали няма да ядат скоро дървото.

Да бе да

Ако джоба е скъсан ще набарат кур :)

Съдейки сайта от който излиза тав информация съм 99,99999999% сигурен, че това е фейк новина. От нито една сериозна масмедия не е излезнала такава информация.

ЧСИ е равно на узаконена мутренска организация. Мафиотски далавери. Някой ще взема процет.

Много шофьори даже и не знаят, че имат глоби. Особено сниманите с камера. Понякога минава година и повече, докато разберат. Това не значи, че не искат да си платят.

Чси хванете ме за хуя

Узаконен държавен рекет. Браво...

А Герберите кога ще им сабират глобите от Апартамент Геит. Има оня пишман патриот Симеонов буклуков. Кафето за ко нно са бира паричките на граничните уж полицаи в неговия хотел. Но той не знаели че пишман патриотите повече няма да видят парламент. Оит. Как стана малее.

Това, как ще си отидете с ритници накрая- стойте та гледайте другари гробовисти

А да бръкнем ние на боклука дълбоко може и да му е гот

Чис ще дойде време за разплата,БОКЛУЦИ.