Университет предлага безплатен курс по програмиране

Образование

от Дора Цветкова 694 прегледа 0

Университет предлага безплатен курс по програмиране

Безплатни обучения по програмиране за начинаещи провежда за втори път Софтуерният университет. Тази есен обхватът на кампанията е разширен и ще даде възможност на хора от 38 града в цялата страна да се възползват. Един от тях е Пазарджик.

Курсовете започват в началото на октомври. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др.

Обучението стъпва на езика C#. Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит, който не е задължителен.

Кандидатстването за курса Programming Basics стартира преди броени дни и ще продължи до 28-ми септември, уточниха от СофтУни.

*Снимка - technews.bg.

Коментари