Ураганът Ирма приближава Флорида

Свят

от Борислав Наумов 304 прегледа 0

Ураганът Ирма приближава Флорида

Ураганът „Ирма”, който се очаква да удари Южна Флорида по-късно днес, отново се усили до четвърта степен с ветрове до 210 км/ч. Тя причини силни бури с торнадо, съобщиха от американския Национален център за ураганите, цитирани от bTv. Стихията се намира на около 175 км от сушата. Според изчисленията на метеоролози окото на бурята ще продължи да се движи покрай Куба.

Бурята продължава да се измества на запад, като най-вероятно ще остане по периферията на Флорида. Очаква се да удари Сейнт Питърсбърг, а не Маями и Тампа, както беше съобщено по-рано.

Ако бурята продължи да се носи над топлите води на Мексиканския залив, тя може да се усили, преди отново да връхлети сушата.

От американската Агенция за опазване на околната среда предприеха действия за гарантиране безопасността на един от най-опасните обекти в САЩ за складиране на отровни отпадъци, който се намира на територията на Флорида.

Губернаторът на Флорида Рик Скот заяви, че най-малко 76 хил. души са без ток след започналите дъждове и ветрове в щата в резултат на приближаването на урагана./"Пазарджишка Марица"

Коментари